کمکاری دولت در اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی در سالهای گذشته، موجب شد بسیج مستضعفین به منظور پیادهسازی این سیاستها با استفاده از زیرساختها و امکانات سازمان بسیج در بخش کشاورزی و صنعت فعالان این دوبخش را کمک کند.
در بخش کشاورزی، طرح همگام با کشاورز از ابتدای امسال آغاز شده و در چهار استان به صورت پایلوت در حال اجراست که با آغاز فصل برداشت محصول در شهریور، نتایج اجرای این طرح رسانهای خواهد شد. در بخش صنعت نیز کارگروههای جهادی با عنوان پایش مشکلات صنعت در سراسر کشور آغاز به کار کردهاند و ماهانه گزارش عملکرد این کارگروهها به دفتر رئیس سازمان بسیج ارسال میشود. محمدرضا نقدی در حاشیه نشست تخصصی پایش و عارضهیابی صنعت از برنامههای سازمان بسیج خبر داد و مهمترین برنامه این سازمان را راهاندازی صنایع کوچک تبدیلی روستایی در سال جاری دانست.
وی افزود: این طرح که مورد تأکید مقام معظم رهبری میباشد، بسیار جدی در حال پیگیری است و ما به دنبال ایجاد قطبهای صنایع تبدیلی روستایی هستیم تا از زیان کشاورزان و هدر رفت محصولات کشاورزی جلوگیری کنیم. وی تأکید کرد: با اصناف، بازاریان، روحانیون و سپاه و بسیج هر شهر رایزنی شده و میثاقنامههایی در حال تنظیم است تا با کمک آنها این طرح به سرعت پیادهسازی شود. وی افزود: هر کالا یا محصول کشاورزی که مزیت بیشتری دارد مورد توجه بوده و شناسایی شده است و قرار است آن کالا با برند مشهور شده و جهانی شود. به عنوان مثال گلاب قمصر یا سوهان قم که از ابتدا با کارگاههای کوچک محلی راهاندازی شده، اکنون شهرت جهانی دارد و من امیدوارم تمام کالاهای کشاورزی روزی همین خصوصیت را پیدا کنند و سرکه سیب سمیرم نیز به این شهرت دست یابد.
سردار نقدی گفت: روستاها و شهرهایی که ظرفیت ایجاد صنعت تبدیلی دارند، طی دو تا سه ماه آینده قطعی شده و از پاییز خبرهای شروع به کار این طرح را اطلاعرسانی خواهیم کرد، البته پیادهسازی و به ثمر نشستن این طرح چند سال طول میکشد اما با کمک خود مردم و روستاییان اثرات خوبی خواهد داشت. وی افزود: این صنایع و واحدهای کوچک با بودجه مردم راهاندازی خواهد شد و بسیج فقط وظیفه سازماندهی و آموزش را دارد.
وی در پاسخ به اینکه ایجاد کارگروههای پایش چنددرصد میتواند مشکلات واحدهای صنعتی را حل کند، اظهار داشت: این یک حرکت مردمی است، شاید در ابتدای کار، درصد بالایی از مشکلات صنعت رفع نشود، اما این کار دو اثر دارد، یکی اثر مستقیم است که نتیجه کار این کارگروهها و راهاندازی مجدد واحدهای تعطیل شده است و اثر دیگر اینکه سایر بخشها و سازمانها را به حرکت وامیدارد و بسیاری از بیکار شدهها دوباره به سر کار برمیگردند و در بلندمدت اثرات مثبت بیشتری خواهد داشت.
وی افزود: در حال حاضر داخل شهرکهای صنعتی بیش از ۶۷۰۰ واحد تولیدی متوقف شدهاند و چندین هزار واحد نیز در حد ۲۰ درصد کار میکنند، بنابراین اگر این گروههای پایش درست عمل کنند و بتوانیم فقط ۱۰ درصد این واحدها را فعال کنیم، ارزشمند است و اتفاق بزرگی در صنعت خواهد بود.
سردار نقدی در پاسخ به این سؤال که آیا سازمان بسیج برنامهای برای ورود با موضوع قاچاق کالا دارد یا خیر؟ گفت: قاچاق کالا برخلاف تصور عامی که وجود دارد و کار نظامی و بسیجی را در مرزها میطلبد نیست، بلکه جنبه اداری دارد و باید در سیستم اداری با آن مبارزه شود، به عنوان مثال، گمرکات باید قوی عمل کنند و نظارت و حراستها نیز قویتر شوند. بنابراین مبارزه با قاچاق در دست مردم و بسیج نیست، فقط مطالبه آن با مردم است.
وی تأکید کرد: بسیج نمیتواند برنامه مستقیمی برای مبارزه با قاچاق پیاده کند، بلکه سازمانهای مربوطه باید این درخواست را از ما داشته باشند و مطالبه کنند، در غیر این صورت نمیتوانیم طراح مسئله باشیم.
رئیس سازمان بسیج در خصوص انتقاد خود از مجموعه دولت در عدم همکاری با بسیج گفت: گله من از عدم بهرهبرداری دولت از امکانات و زیرساختهای بسیج بود، چراکه هوشمندی مدیریتی اقتضا میکند که برای پیشرفت جامعه از همه امکانات موجود استفاده شود، اما مجموعه دولت هیچ علاقهای به استفاده از این زیرساختها نداشتند و ندارند. البته در این دو طرح کشاورزی و صنعتی که سازمان بسیج خودش طراح آن بود، وزارتخانههای مربوطه ما را یاری کردند.
با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از روزنامه جوان صفحه 12 ، تاریخ انتشار: یکشنبه 3 مرداد 1395، شماره 4867.
منبع: شعار سال