شعار سال: فساد اخلاقی، تنها وجه تشابه دونالد ترامپ به سومین رئیس جمهور ایالات متحده نیست. وقتی که توماس جفرسون در انتخابات ریاست جمهوری سال ١٨٠٠ میلادی به پیروزی رسید، عده ای در روزنامه ها نوشتند که اکنون یک دیوانه رئیسجمهور امریکا شده است. در مقابل، توماس جفرسون هم مانند دونالد ترامپ، با الفاظی تند
گام نهادن ترامپ به سرزمین کره شمالی، یک اتفاق تاریخی است که در نتیجه آن، مصونیت کره شمالی از تهاجم نظامی امریکا به تایید رسید. با این وجود اختلافات میان واشنگتن و پیونگ یانگ پا برجا هستند. سالها پیشتر، چندین بار آمریکا و کرهشمالی به توافقاتی رسیدند که البته هر بار رسیدن به راه حلهای اشتباه، سطح تنش را بالاتر برد. این بار هم راه حل مشخصی در دسترس نیست، با این حال ماهها پیش، اولین دیدار رهبران، به ابتکار کیم جونگ اون کلید خورد و با خلاقیت ترامپ، به اینجا رسید. خروج از پیچیدگیهای معادله تقابل با کرهشمالی، اقدامات مهمی را میطلبد که حتی نشانههای آن هم دیده نمیشود. اما منصفانه باید پذیرفت که سرگرم شدن به این لبخندهای زورکی بهتر از تعقیب تهدیدات توخالی دو طرف درباره توسل به موشک اتمی است.
ادعای پاسخ کوبنده به آسیب راهبردی دشمن، یک اصل ثابت در آمریکا است. اما پیش از ترامپ، معمولا تحریمهای آمریکا با تهدید به اقدام نظامی پیش دستانه، همراه بود. اکنون با هر ارزیابی از ظرفیت ابزار اقتصادی، همین قدر که روش مقبول ترامپ، احتمال آغاز جنگ نظامی از سوی امریکا را بی اعتبار کرده، روشی قابل تامل است. بار دیگر ثابت شد که خبری از جنگ نیست. کره شمالی اکنون دستاوردی دارد که ایران از طریق ساقط کردن پهباد آمریکایی به آن دست یافت. نتیجه اینکه آمریکای ترامپ، علی رغم توسل به فشار حداکثری، هرگز به جنگ افروزی پر هزینه و بی حاصل، متوسل نخواهد شد.
کره شمالی و ایران از نگاه امریکا اشتراکاتی دارند که بر اساس آن، مشترکا تحت فشار حداکثری امریکا قرار گرفته اند اما در واقع موقعیت این دو کشور، قابل انطباق بر یکدیگر نیست. دیپلماسی ایران معمولا درگیر این خیمه شب بازیها نمیشود اما سلایق هم یکسان نیستند، سلیقه رهبر کره شمالی قدری تفاوت دارد.
منبع: شعار سال